söndag 10 maj 2009

Storebror

Det telecompaket som diskuteras i EU just nu innehåller bland annat förslag på att människor ska kunna stängas av från internet. Tvisten ligger dock inte i huruvida man ska kunna bli avstängd eller inte utan huruvida det ska krävas domstolsbeslut eller inte.

Hallå vakna!

I Sverige som ett någorlunda demokratiskt och rättsäkert land har vi flera olika typer av påföljder om man bryter mot lagen. Man kan till exempel få betala böter eller sättas i fängelse. Att bli fråntagen det främsta verktyget för kommunikation och informationsspridning är inte ett okej straff i en rättsstat.

Det är absurt att diskussionen i EU ser ut som den gör. Varken myndighet eller domstol ska ha rätt att frånta någon internet. Internet är en mänsklig rättighet! Till och med den livstidsfängslade brottslingen ska ha rätt till internet.

Förslagen har duggat tätt den senaste tiden som bit för bit skapar ett storebrorssamhälle. Utvecklingen går långsamt och några enorma massor reser sig inte. Vi kommer inte märka när vi passerar gränsen och vår tolerans förskjuts ständigt.

Därför säger jag nej till vart enda förslag!

1 kommentar:

Zelda Helena sa...

http://www.youtube.com/watch?v=A2XPiqhN_Ns