söndag 5 oktober 2008

Äppelpaj

Godaste och enklaste sättet att göra äppelpaj enligt mig:

1. Skiva eller klyfta äpplen, ta bort kärnhuset men skalet kan få vara kvar och blanda med massor av kanel och socker.
2. Gör en smuldeg på smör, socker, mjöl och lätt krossad cornflakes
3. Lägg ut äppelbitarna så packat som möjligt i en form. Varva med små bitar av smör. Häll på lite extra kanel.
4. Toppa med massor av smuldeg och grädde i ugnen på 225°C tills äpplena är mjuka och degen knaprig. Lägg på aluminiumfolie innan det blir bränt.

Allt smör och socker bland äpplena gör att det blir karamelligt. Cornflakes gör degen ännu krispigare. Pajen som helhet är samtidigt mosig och knaprig. Bilden är ett serveringsförslag, varm paj, kall vaniljsås och pågående mah-jong.


Inga kommentarer: