måndag 20 april 2009

De tre musketörerna


I lördags var jag och Helena och såg De tre musketörerna, en rockmusikal som Stadsteatern sätter upp på stora scen. Den är proffsig, rolig och full av populärkulturella referenser. Alla födda innan 1995 kan känna igen låtarna, danserna och personerna. Jag kan inte avslöja några detaljer för om man ska se den vill man upptäcka dom själv.

Musiken består huvudsakligen av rockklassiker men en och annan modernare låt har smugit sig in. Bandet som spelar är mycket duktiga och låtarna passar in i handlingen. Kostymen är snygg och smart för att inte säga lysande, artiserna är näst intill klockrena och dessutom är hela musikalen ett inlägg i den sexualpolitiska debatten.

Bland det skickligaste är att det inte går att säga när musikalen utspelar sig, på Alexandre Dumas tid, 1980-talet eller idag. Det är en blandning, alla tre på samma gång, och det känns rätt hela tiden.

Redan de första scenerna avslöjar att musikalen tar till vara på det franska äventyrsdramat.

Vi rekommenderar! Till föreställningarna i höst finns det fortfarande platser kvar. Den femte maj släpps förresten nya biljetter till I väntan på Godot.
(Bilden föreställer Johannes Bah Kuhnke som d'Artagnan och Fares Fares som Arthos och är tagen av Petra Hellberg)

1 kommentar:

Hanna sa...

Åh, den är så bra!